כיצד מתנהל הארגון המרכזי כל כך בחיינו? מה הן הדרכים השונות לניהולו? מדוע ארגוני חינוך עומדים בפני בעיות של יעילות, סדר, משמעת, והצלחה?
בספר ראשון זה בשפה העברית מציג המחבר את תחומי המחקר והדעת השונים המהווים יחדיו את שדה המחקר המכונה “מינהל החינוך”. שדה מחקר זה, אשר צמח בארצות־הברית בראשית המאה העשרים כתוצאה מהצורך להכשיר מנהלים ומפקחים מקצועיים, הפך עם השנים לתחום מחקר והוראה בולט ומשמעותי בבתי הספר לחינוך בארץ ובעולם. הוגי הדעות והחוקרים בתחום עוסקים בהבנת ההיבטים הארגוניים של בית הספר ומוסדות חינוך אחרים, חושפים את מהלך הקריירה של מורים, מנהלים ומרצים ובוחנים את מרכיביה השונים של המנהיגות החינוכית. אחרים מנסים להבין לעומק תהליכים מנהליים כשיווק בית הספר, תכנון ארגוני ארוך טווח, דרכי קבלת ההחלטות, והאסטרטגיות להובלת שינויים במוסד מורכב מעין זה.
הספר יסודות מנהל החינוך מיועד לכל מי שחפץ בידע ובתובנות על אודות הנעשה והמתרחש בארגוני חינוך בכלל ובבתי הספר בפרט. במהדורתו השנייה הוא משלב תיאוריה, מחקר עדכני והמלצות מעשיות לאלה המתעתדים לעסוק בתפקידי הוראה וניהול בארגוני חינוך. סטודנטים למנהל החינוך, מורים בהכשרות לניהול, מורים החפצים בידע ניהולי, רכזים, מנהלי בתי ספר, הורים, וכל מי שמעוניין בידע נוסף על ארגוני חינוך ימצאו עניין רב בספר זה.
אל הספר