הספר שלפנינו הוא אסופה של מאמרים, רצנזיות, ראיונות ותגובות שהודפסו משנות השבעים ואילך בכתבי העת הדואר, בצרון ובהדור שקם על חורבותיו של הדואר.
עיקרו של הספר הוא דיון בעולמו הספרותי והתרבותי של אהרן אפלדפלד, מגדולי הסופרים בארץ ובעולם בדורות האחרונים החי עמנו כיום בארץ. שם הספר שלפנינו הקיום והזיכרון מבליט את ההידוד, הגורדי כמעט, שבין הזיכרון והקיום שבכתביו הבדיוניים והלא בדיוניים. הכחשתו או מחיקתו של הזיכרון היהודי מהווה, לדעתו, סכנה קיומית לחיים יהודיים נורמליים. הוא הדין בחטיבת המאמרים הקטנה העוסקת בברוך קורצווייל.
מנגד, המאמרים הדנים בעולמו של יוסף חיים ברנר מבטאים את גישתו האנטי-קלרקלית הרדיקלית הרואה בזיכרון היהודי, היינו בעולם המסורת היהודי, את הגורם המרכזי לקיום הפרובלמטי של החיים היהודיים המודרניים. קיום של בחורף, של מסביב לנקודה, של עצבים, של מן המצר ושל שכול וכשלון הוא פרי ההיצמדות ל"תַנּאינו", ל"אמוראינו" ול"רבנינו" שבכל הדורות. הניתוק מ"משא התולדה" יביא בכנפיו תיקון של חיינו בארץ ישראל.
ד"ר שמואל שניידר הנו בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים, למד אצל ד"ר ברוך קורצווייל באוניברסיטת בר אילן. קיבל תואר מ.א. ותואר דוקטור לספרות עברית מבית הספר ברנרד רבל של ישיבה יוניברסיטי בניו יורק.
משמש למעלה מעשרים שנה כראש המחלקה ללשון ולספרות עברית בישיבה קולג' של ישיבה יוניברסיטי. שימש כסגן יושב ראש ההסתדרות העברית באמריקה וכיושב ראש של מערכת הדואר עד לסגירתן. משמש כחבר מערכת הדור.
פרסם ב-1994 את עולם המסורת היהודי בכתבי יוסף חיים ברנר. כמו כן פרסם מאמרים רבים בנושאי ספרות עברית חדשה, בנושאי חינוך יהודי ובנושאים סוציו-פוליטיים.
אל הספר