מחקרי המקרא : אסופות כא

מחקרי המקרא : אסופות כא

מחבר: שרה יפת
שנת ההוצאה: 2022
מילות מפתח: פרשנות המקרא; מוסר המקרא; פילוסופיה מקראית; גיור; עקדת יצחק; נשים במקרא; חקר המקרא; מקרא; פרשנות; תנ"ך - פרשנות; תנ"ך פרשנות; פרשנות תנ"ך; פרשנות התנ"ך; פרשנות תנך; פרשנות ת.נ.ך; פרד"ס; פשט; דרש; רמז; סוד; פילוסופיה; גרים; עקדה; העקדה; עקידה; נשים בתנ"ך; מעמד האשה במקרא; מעמד האישה במקרא; תנ"ך - מחקר; בקורת המקרא
אוסף המאמרים המוגש כאן לקורא הוא הקובץ השלישי של מבחר מאמרים והרצאות שכתבה שרה יפת במהלך פעילותה המחקרית רבת השנים. כל אחד מן האוספים הקודמים, שפורסמו גם הם בסדרת ״אסופות״ של מוסד ביאליק, יוחד לתחום מחקר אחד. באוסף שלפנינו מובא מבחר של מחקרים במקרא בתחומים שונים אשר ראו אור במשך כמעט יובל שנים, עד מועד יציאת כרך זה ממש. באוסף מובא גם מבחר קטן של הרצאות של פרופ׳ יפת, שיש בהן תרומה למחקר המקרא.
בספר ארבעה שערים. בשער הראשון נכללו חיבורים על נושאים מגוונים במחשבת המקרא וספרותו. השער השני עוסק בחיבורים אחדים שעניינם ׳המקרא וההיסטוריה׳. השער השלישי מוקדש למחקרים על פרשנות המקרא, ובשער הרביעי כלולים שני מאמרים ו׳שיח חוקרים׳ על תולדותיו ודמותו של מחקר המקרא בישראל.
כל אחד מן החיבורים באוסף מוגש לקורא כנתינתו, ללא עדכון ושינוי, כדי שיישאר נאמן להקשרו המקורי וישקף את מצב המחקר בעת כתיבתו. האוסף כולו הוא תרומה ייחודית לתולדותיו של מחקר המקרא בישראל בחמישים השנים האחרונות, ויש בו משום השלמה ראויה לפועלה האקדמי של פרופ׳ יפת. אל הספר
נושא/נושאים: , פרשנות
תוכן הספר:
מוסד ביאליק

עמודים:
א  ב  ג  ד  ו  ז  ח  י  יא  יב  יד