לא לפחד מהפחד : תחושת מסוגלות אישית ומקצועית בהוראה

לא לפחד מהפחד : תחושת מסוגלות אישית ומקצועית בהוראה

מחבר: אפרת קס
שנת ההוצאה: 2012
מילות מפתח: מקצועות ומקצוענות; מורים; מסוגלות עצמית; מקצוענות; פרופסיונליזם; פרופסיונליסם; מקצועיות; מסגלות עצמית
כמה פעמים רציתם להתמודד עם משימה חדשה, ו"עכברוש שחור", כדבריו של דויד גרוסמן, צייץ באוזנכם את ציוץ הפחד וגרם לכם לוותר? כמה פעמים כעסתם על עצמכם, כי ידעתם שאתם מצוידים בכל היכולות והכישורים הנדרשים ולמרות זאת לא העזתם? איך אפשר להסביר את העובדה שישנן מורות מוכשרות, חכמות, בעלות ידע וניסיון המפחדות להתמודד עם משימות חדשות, ולעומת זאת יש מורות אחרות, בעלות יכולות נמוכות יותר, שלא מפחדות להעז? באילו בתים גדלו הבטוחות והאמיצות, ומה שידרו להן הוריהן? ומה קורה כשהמעזות פחות מגיעות למערכת החינוך ופוגשות שם את הסמכות הניהולית?
הספר מבוסס על מחקר רחב ובוחן את שאלת המסוגלות המקצועית של מורות: כיצד היא נבנית במשפחת המוצא של המורה, מה קורה לה במשפחה הגרעינית של המורה ומה הם הגורמים המשפיעים עליה בעולם המקצועי. באלפי מחקרים שנערכו בארבעת העשורים האחרונים, בעיקר בארצות-הברית, נמצא כי תחושת המסוגלות היא גורם קריטי ורב-משמעות בסוגיית ההישגים וההצלחה בלמידה, בקביעת איכות ההוראה ובהתמדתם של המורים במקצוע. בספר אפשר למצוא מענה לשאלה כיצד דמויות הסמכות בעולם המשפחתי ובעולם המקצועי של המורה מעצבות תחושת מסוגלות גבוהה או נמוכה שלה, ומהי הדינמיקה המתקיימת בין העולמות הללו בשאלת המסוגלות. ימצאו בו עניין לא רק מורים ומנהלים, אלא גם הורים שחשוב להם לגדל ילדים בעלי תחושת מסוגלות גבוהה.
הספר משלב בין ידע מדעי מבוסס מחקר, חוויות ותובנות אישיות של הכותבת וקטעי ספרות יפה. הוא עושה זאת מתוך תפיסת עולם הסבורה כי בסופו של דבר, הידע שלנו הוא ידע שמשלב את כל העולמות שלנו למארג צבעוני עשיר ויפה יותר. אל הספר
נושא/נושאים: , חינוך
תוכן הספר:
מכון מופ"ת

עמודים:
1  2  3  4  5  6  7  9  10  11  12  13