לקות למידה ולקות קשב וריכוז שייכות לקבוצת הפרעות המקשות על ילדים ומתבגרים בתחומי חיים שונים; בעיקר כאשר הם נדרשים להשתלב במערכות לימודיות וחברתיות כאחד. למרות היותן כביכול סמויות מן העין, הן יוצרות מצב נפשי רגשי ייחודי אצל הילד או הנער, שהרי ההתפתחות הרגשית וההתנהגותית אינה תהליך נפרד מן ההתפתחות השכלית.
בגישה התפתחותית רב-תחומית זו בוחן הספר את כל פרקי חייו של הילד מלידה עד בגרות. הוא מעמיד מודל אינטגרטיבי המדגיש את השפעתן של כלל ההפרעות הנוירולוגיות על עולמו הרגשי והחברתי של מי שסובל מלקות זו או אחרת וכמובן – על הוריו.
בד בבד עם תיאור התפתחותו השונה של הילד מתואר בתשומת לב מיוחדת ” הקול ההורי” של הורים לילדים לקויי למידה-קשב וריכוז במהלך גידולם.
מתוך הבנת הקושי הרגשי והחברתי כחלק מן הלקות – דהיינו: מתוך הבנת “השפה הלקותית” – מציעה ד”ר פלוטניק מודלים להתערבות ולסיוע של המבוגרים בסביבתו של הילד: בבית, בבית הספר ובחברת הילדים. התערבות בדרך זו מאפשרת להורים, למחנכים ולמטפלים לפעול בשפה אחת מתוך הבנת הלקות וללא שיפוט מוטעה של התופעות הגלויות.
הספר שלפנינו מציע מענה אופטימי ורב סיכויים למצוקתם החברתית של לקויי למידה-קשב וריכוז, ובכך הוא עתיד לתרום לאושרם שלהם ושל הוריהם.
אל הספר