ספר זה בוחן את מערכת היחסים המורכבת שהתקיימה בין הארגון לשחרור פלסטין (אש"ף) לבין ברית המועצות למן שנת 1968, עם עליית קרנו של הארגון ועד לשנת 1991, שנה בה התבקעו הסדקים שניבעו בממשל הסובייטי, והביאו לנפילת שערי הברזל והתמוטטות ברית המועצות.
הספר מכיל מגוון רחב של מסמכים, מחקרים ועדויות החושפים בפני הקורא את מורכבותה של מערכת היחסים בין מדינות, ארגונים ומעצמות; את כוח השפעתה ורזיה של הדיפלומטיה בגיוס מדינות וארגונים; את הדרכים ליישוב סכסוכים בין-מדינתיים ואת השיטות הננקטות בידי מדינות, מעצמות וארגונים כדי לקדם את מטרותיהם הכלכליות, הביטחוניות ואלה המדיניות. יותר מכול חושף הספר את דרכי הפעולה של ברית המועצות לקידומם של האינטרסים החיוניים לה במסגרת המלחמה הקרה מול ארצות הברית והמערב, כאשר אש"ף, מצרים וסוריה שימשו בידיה כלי משחק במסגרת אותה מערכת יחסים.
ספר חדשני זה אינו עוד פרק בהיסטוריה של ברית המועצות או אש"ף, אלא מחקר המביא לראשונה עדויות שטרם ראו אור. זהו ספר חובה לכל מי שמתעניין באידאולוגיה הסובייטית; בשיטות ובדרכי הפעולה ששימשו את ראשי הממשל הסובייטי לגייס מדינות וארגונים כדי להפיץ את חזון המהפכה במישור הבין-לאומי. הספר מגולל את המשנה המדינית, הצבאית והחברתית של אש"ף, ומראה כיצד ביקש הארגון לקדם את מטרותיו אל מול הלחצים, האירועים והתהליכים האזוריים והבין-לאומיים שהתקיימו בעולם הערבי בתקופה הנידונה - אירועים ומהלכים שהשפעתם על תהליכים אזוריים וגלובליים ניכרת עד ימינו.
אל הספר