תהליך מתמיד של השפעות גומלין עיצב את תולדות היהודים באמריקה. יהודים רבים בארצות הברית ביקשו להיות יהודים טובים וגם אמריקנים במלוא מובן המילה. הם ביקשו לעצב את דפוסי חייהם בלי לוותר על אף אחד משני רכיבי זהותם. עם זאת הם לא האמינו שעליהם לקבל את אמריקה כמות שהיא, ולא ראו ביהדות ישות שאי-אפשר לעצבה ולסגלה לצורכיהם. כך טבעו יהודי ארצות הברית את חותמם גם על אמריקה וגם על היהדות, ובהדרגה לבשה יהדות אמריקה אופי שונה מזה של קהילות יהודיות אחרות.
תולדות היהודים בארצות הברית מקבילות לתולדות האומה האמריקנית, אבל הן זרמו גם בנתיב ההיסטוריה היהודית בכללותה בעת החדשה, על כל זרמיה הפוליטיים והרעיוניים הגדולים: הרפורמה, החילוניות, האורתודוקסיה החדשה, הסוציאליזם, הציונות, פריחת הספרות היידיש והעברית, ועוד. ברוב שנותיה פעלה יהדות אמריקה כמין שלוחה של אירופה. מלחמת העולם השנייה הייתה לנקודת מפנה טרגית; לאחריה חייתה באמריקה הקהילה היהודית הגדולה, החשובה והחזקה ביותר בעולם.
את פני המאה ה-21 קידמו יהודי ארצות הברית מתוך הרגשת נוחות ודאגה גם יחד. לכאורה עמדו לפניהם אפשרויות לא מוגבלות בחייהם הפרטיים ובסוגי המנהגים היהודיים ובדרכי הביטוי שיכלו לעצב לעצמם, אבל הם ראו גם את ההידלדלות במספרם ואת היחלשותן של הנאמנויות הקבוצתיות. חלק גדול מזמנם יוחד לדיונים ולוויכוחים על שתי המגמות האלה, שאינן מתיישבות זו עם זו כמדומה.
ספרה של פרופסור חסיה ר' דיינר, פרופסור לתולדות יהודי אמריקה באוניברסיטת ניו יורק, יהודי ארצות הברית 2000-1654 הוא מחקר היסטורי רחב היקף המספר את תולדותיה של יהדות ארצות הברית מהיום שבו הגיעו יהודים למושבה ההולנדית ניו אמסטרדם במחצית השנייה של המאה ה-17 ועד ימינו. השתלבותם מעוררת הפליאה של היהודים בחברה האמריקנית היא סיפור מאלף וייחודי בהיסטוריה של העם היהודי בעת החדשה, ומטיבה לתארו פרופ' דיינר, המתחקה כאן ביד אומן אחר 346 שנות חיים יהודיים באמריקה.
הספר שלפניכם, הראשון בסדרה יהדות ארצות הברית, מעשיר את ספרות המחקר בעברית קהילה חשובה זו.
אל הספר