מרטין בובר והחשיבה הדיאלוגית : חקר ושיח במלאת מאה שנים לספר 'אני ואתה'

מרטין בובר והחשיבה הדיאלוגית : חקר ושיח במלאת מאה שנים לספר 'אני ואתה'

מחבר:
שנת ההוצאה: 2025
מילות מפתח: פילוסופים; בובר, מרטין מרדכי; ניכור; ספרות יהודית; טקסט - ניתוח והערכה; הוגים; בובר; התנכרות; ניתוח טקסטים; נתוח טקסטים; ניתוח טקסט; נתוח טקסט; הערכה וניתוח טקסט; ניתוח והערכת טקסטים
בספרו אני ואתה (יצא לאור ב־1923) הצביע מרדכי מרטין בובר (1965-1878) על תחושת הניכור האופיינית לחיים המודרניים כמקור לתחלואי היחיד והחברה עקב התגברותם של יחסי שימוש והחפצה בכל תחמי החיים. כתיקון למצב זה הציג בובר את יחס אני־אתה כיחס של זיקה, קשר ייחודי בלתי מנוכר המתחולל בין האדם לבין הניצב מולו, בין אם מדובר באדם אחר, בעל־חיים או יצירת אמנות. את הרגש הדתי השתית בובר על יחסי אני־אתה של האדם עם 'האתה הנצחי' המתגלה מבעד ליחסי אני־אתה.
שלושים הכותבים והכותבות בספר זה מציעים ניתוחים, פרשנויות, ביקורת ויישומים של החשיבה הבובריאנית בנושאי חברה ופילוסופיה, היסטוריה, דת וחילון, אמנות ופסיכולוגיה, פמיניזם וכלכלה, זיקה לטבע, סביבה, חינוך ועוד. זהו שיח עכשווי וער עם החשיבה הדיאלוגית של בובר.
הגותו הדיאולוגית של בובר ממשיכה להשפיע על מחשבתנו. הפסיפס שנוצר בספר הנוכחי מעיד על כוחה המפרה של הגות זו. אל הספר
תוכן הספר:
כרמל

עמודים:
1  2  3  4  5  6  7  8  10  11  12  13  14