דמיינו ששני רופאים באותה עיר מאבחנים בצורה שונה מטופלים זהים. או ששתי שופטות באותו בית משפט גוזרות עונשים שונים בתכלית על שני אנשים שביצעו פשעים זהים. או שמראיינים שונים באותה חברה מקבלים החלטות שונות לגמרי לגבי מועמדים זהים מכל בחינה. תארו לעצמכם גם שאותו רופא עצמו מקבל החלטות שונות לגבי אותם מקרים בבוקר ובערב, או שאותה שופטת מקבלת החלטות שונות לגבי מקרים זהים ביום שני וביום שישי. כל אלה דוגמאות לרעש: שוֹנוּת בשיפוטים שצריכים להיות זהים.
בספר רעש מראים חתן פרס נובל פרופ' דניאל כהנמן, פרופ' אוליביה סיבוני ופרופ' קאס סאנסטיין את השפעתו המזיקה של הרעש בתחומים רבים, ביניהם רפואה, משפט, חיזוי כלכלי, זיהוי פלילי, החלטות על שחרור בערבות, הגנה על ילדים, אסטרטגיה, סקירות ביצועים ובחירת מועמדים לעבודה. בכל מקום שצריך לקבל בו החלטה, יש גם רעש, אבל רוב הזמן בני אדם וארגונים אינם מודעים לקיומו. בעזרת כמה צעדים פשוטים להתמודדות עם הבעיה ניתן להפחית הן את הרעש והן את ההטיות בשיפוטים – והודות לכך לקבל החלטות טובות יותר.
רעש גדוש רעיונות מקוריים ותובנות מבוססות-מחקר, ממש כמו בספרים המהפכניים פורצי הדרך לחשוב מהר, לחשוב לאט (בעברית בהוצאת מטר וכנרת) ודחיפות קלות (בעברית בהוצאת מטר). בדרך בהירה ומרתקת הספר מראה כיצד ומדוע אנו כה רגישים לרעש בשיפוטים שלנו - ומה אפשר לעשות כדי להיפטר ממנו.
אל הספר