נועם חומסקי, אבי הבלשנות המודרנית, הוא גם אחד מההוגים הפוליטיים החשובים של תקופתנו. מאז מלחמת וייטנאם חושפים כתביו הביקורתיים את טבעם של הכוחות המעצבים את הסדר החברתי בעולם המודרני. באווירת האוטופיה שמשרה הסדר העולמי החדש, זהו אחד הקולות הבודדים המתריעים על מסך הערפל ההולך ומרחיק את בני האדם ממנגנוני קבלת ההחלטות בחברה הדמוקרטית.
באמצעות בסיס רחב של עובדות מנטרל חומסקי את מנגנוני המיסוך וההטעיה המופעלים בחזיתות השונות של הזירה הפוליטית והדיון הציבורי, ומתווה את הדרכים שבהן תוכל החברה החופשית לצאת נגד הפשעים המתבצעים בשמה, כדי לכונן סדר חברתי 'שבמסגרתו אדם הגון היה רוצה לחיות'.
ההסדר במזרח התיכון, כלכלת השוק הגלובלי, ביקורת הממסד התקשורתי, טבע האדם והלשון והכיבוש במזרח טימור כמקרה מבחן של מדיניות החוץ האמריקאית הם רק חלק מהנושאים הנדונים באסופת מאמרים מגוונת זו. זהו ספר המציג את מכלול עבודתו של חומסקי, שהוגדר כאינטלקטואל החשוב ביותר החי כיום' ונבחר על ידי הניו יורק טיימס לאחד ממאה האנשים החשובים במאה העשרים.
"עבודותיו של חומסקי אינן תיאורטיות וגם לא אידיאולוגיות: יש בהן להט מוסרי. הן נושאות איכות של התגלות, ברוח נביאי המקרא והחזיונות של בלייק" (מוסף הספרות של ה'טיים').
אל הספר