המאבק לשלום : דיון בשתי אסטרטגיות של מנהיגי השלום מנחם בגין ויצחק רבין

המאבק לשלום : דיון בשתי אסטרטגיות של מנהיגי השלום מנחם בגין ויצחק רבין

מחבר: דניאל בן-חורין
שנת ההוצאה: 2025
מילות מפתח: מצרים; ירדן; רבין, יצחק; סאדאת, אנואר; בגין, מנחם; הסכמי קמפ דוד; קרטר, ג'ימי; שלום; תהליך השלום במזרח התיכון, 1991 -; עראפאת, יאסר; מדיניות חוץ; אסטרטגיה מדינית; הסכם שלום; רבין, י.; רבין; סאדאת, א.; נשיא; סאדאת; סאדת; סדאת; הסכמי קמפ-דיויד; הסכמי קמפ דיויד; הסכמי קמפ-דוד; הסכם השלום ישראל-מצרים; ועידת קמפ דוד; ועידת קמפ דיויד; קמפ דיויד; קמפ דוד; קמפ-דוד; קמפ-דיויד; קרטר, ג'.; קרטר; קארטר; קרטר, גימי; שיחות השלום (1992-); שלום; מזרח תיכון; מזרח-תיכון; המזרח התיכון; מזרה"ת; מזרהת; מ. ז. ר. ה. ת.; מ.ז.ר.ה.ת.; תהליך השלום; תהליך שלום; PEACE; עראפת, יאסר; ערפאת, יאסר; ערפת, יאסר; עראפאת, י.
הספרות ההיסטורית והתאורטית שנכתבה בשנים האחרונות מאפשרת התבוננות רבת עניין בסוגיית הסדרי השלום שחתמה ישראל עם מצרים וירדן. ספרות זו מהווה אתגר לדון בהתנהלותם הפוליטית של מנחם בגין ויצחק רבין כאירוע היסטורי מפרספקטיבה תאורטית. מה בתכונותיהם של השניים שעוצבו בשנות ילדותם ובגרותם גרם להם לפצח את הקודים האופרטיביים של הנשיא סאדאת והמלך חוסיין ולשנות את מצבה האסטרטגי של ישראל ממלחמה להסדרי שלום? סוגיה היסטורית זו נדונה בהרחבה בספר זה לאורן של תאוריות מתחום המנהיגות והיא עשויה לעורר עניין רב אצל שוחרי הדעת.
באמצעות כלים תאורטיים של התנהגות אפקטיבית וקבלת החלטות מורכבות דן המחבר בסדרה של אסטרטגיות מתוחכמות שנקטו השניים בהצלחה שעשתה אותם ראויים לתואר קברניטי השלום. בשונה מההנחה הקלאסית הרואה בכישוריו האפקטיביים של המנהיג את הגורם המכריע להצלחתו, מצביע המחבר על חשיבות המוטיבציות הרגשיות ותחושת השליחות של המנהיג המניעות את כישרונותיו הקוגניטיביים.
הספר אינו רק סיפור היסטורי על קורותיהם ודרך התנהלותם הדיפלומטית של שני מנהיגי שלום דגולים. הוא כולל גם תובנות אקטואליות. התחושה של בגין ורבין שהם נושאים על כתפיהם את ההיסטוריה היהודית והישראלית הניעה אותם ליצור לישראל עתיד בטוח יותר. ייתכן שאנו זקוקים למנהיגים מסוגם. כישלון היישום של הסכם אוסלו והניסיון שלא צלח להניע שלום עם הסורים מהווים תמרורי אזהרה שכדאי ללמוד מהם.
המחבר מציב אתגר בפני תאורטיקנים שהדגשתם מרכיבים קוגניטיביים, ארגוניים ורגשיים בסגנונם של מנהיגים לוקה בחסר. הוא טוען שיש להשלימם במרכיבי הנעה תחושתיים ולבחון כיצד עוצבו כלקחים בעברם. סביבת השחקן חשובה משתי בחינות נוספות; אין להתעלם ממשתני התחרות הפוליטית וגם לא ממשתני הסביבה האופרטיביים שבו פועל השחקן. אל הספר
תוכן הספר:
אוריון הוצאה לאור

עמודים:
1  2  3  4  5  6  8  10  11  12  14