המחקר המתואר בספר זה הוא מחקר שיתופי המתבונן מבעד לעדשת הזהות המקצועית במכשירי מורים במכללת לוינסקי לחינוך. המחקר הוא תוצר של שיתוף פעולה בין שש חוקרות. בפרקי הספר השונים מתבוננות החוקרות בעדשת הזהות המקצועית של אנשי הסגל האקדמי במכללה באמצעות שיטות מחקר שונות. ההתבוננות רבת-השיטות מאפשרת להראות זוויות שונות של הזהות המקצועית ולהבין לעומק את ההתפתחות המקצועית של מכשירי המורים מנקודת המבט שלהם.
מן הספר ניתן ללמוד על הליך המחקר השיתופי ועל משמעותו לצוות החוקר ולתחום הנחקר. הספר מעלה אתגרים במחקר השיתופי ועל משמעותו לצוות החוקר ולתחום הנחקר. הספר מעלה אתגרים במחקר השיתופי ומציג מודל של הליך מחקרי "ביחד-לחוד-ביחד", שתורם להבנת התחום הנחקר. מנתוני המחקר השיתופי עולים היבטים שעשויים לעניין חברי סגל אקדמי וצוותים ניהוליים במוסדות חינוכיים ובמכללות לחינוך: זהותם המורכבת של מכשירי המורים, תפקידם המקצועי והכשרתם לתפקיד, התפתחותם במרחב המקצועי-אקדמי, המקצוע כמעבר בין תרבויות, תפיסת האידאולוגיה והקשר שלה לפיתוח המקצועי.
בנוסף לעניין שיכולים למצוא בספר אנשי חינוך וצוותי ניהול במוסדות חינוך, במכללות לחינוך ובמוסדות להשכלה גבוהה, הספר מיועד גם לחוקרים המתעניינים במחקר שיתופי על היבטיו השונים, כגון תהליך, מאפיינים ותרומה לתחום הנחקר.
אל הספר