סיפורת הנשים הפלסטינית שינתה את פניה בשני העשורים האחרונים, הן מבחינת כמות היצירות היוצאות לאור והן מבחינת איכותן. כתיבתן של הסופרות הפלסטיניות בנות הדור החדש משתלבת כיום במגמות הכתיבה העכשוויות הרווחות בספרות העולם. סופרות אלה כותבות באופן משוחרר, גלוי וכנה, ורבות מהן מפגינות יכולות ביטוי לשוניות וסגנוניות מקוריות אשר חורגות מהקונבנציות המסורתיות בספרות הערבית בכלל והפלסטינית בפרט. הסופרות הפלסטיניות בנות הדור החדש נוטלות חלק בתחרויות בעולם, הן זוכות בפרסים ויצירותיהן של חלקן אף מתורגמות לשפות זרות.
ספרה של דורית גוטספלד בוחן את כברת הדרך שעשתה סיפורת הנשים הפלסטינית בישראל ומחוצה לה משנת 1948 – אז החלה להתפתח בצורה משמעותית – עד ימינו. הספר מתמקד בשלוש קבוצות עיקריות של סופרות: הסופרות הפלסטיניות החלוצות (למשל נג'וא קעואר וסמירה עזאם), אשר כתיבתן הרומנטית-הומאנית יצרה תשתית לשיח פמיניסטי; סופרות דור הביניים (למשל סחר ח'ליפה, פאטמה ד'יאב וליאנה בדר), אשר כתיבתן הריאליסטית "המגויסת" ניסתה ליצור איזון בין שיח נשי-פמיניסטי לשיח פוליטי-לאומי; וסופרות הדור הצעיר (למשל סאמיה עטעוט, דימה אל-סמאן ורג'אא בכריה), אשר כתיבתן המודרניסטית והפוסט-מודרניסטית קוראת תיגר על הקונבנציות הספרותיות המקובלות ומנסה ליצור שיח נשי מקורי וייחודי.
עיקר תשומת הלב בספר מופנית לניתוח תמטי וסגנוני של מיטב היצירות הסיפוריות שנכתבו בידי סופרות פלסטיניות בולטות. הספר גם מתאר את מידת ההשפעה של האירועים הפוליטיים-לאומיים על הכתיבה הנשית לאורך השנים, ובין השאר מצביע על יחסי הגומלין בין הכתיבה הנשית הפלסטינית לבין כתיבתם של סופרים-גברים פלסטיניים בולטים.
אל הספר