משבר הקורונה שהחל בשנת 2020 ושהשפעותיו ילוו אותנו, כך נראה, שנים רבות, חשף את אחת מחולשותיו המרכזיות של המגזר הציבורי בישראל. לצד מאבקי הכוח והאינטרסים הפוליטיים, היעדר שיתופי הפעולה בקרבו ובינו לבין הזירות האחרות פגעו באמון וביכולת לנהל משבר זה. אבל הסיפור אינו רק של ממשל בעל יכולת שיתופית נמוכה; הסיפור הוא של כולנו. אנחנו מאותגרי שיתופיות בכל היבט אפשרי. אם נהיה כנים עם עצמנו, במרבית המקרים אנחנו לא מצליחים.
עמרי גפן, מומחה בעל 25 שנות ניסיון בתחום השיתופיות, מציג תפיסה ניהולית חדשנית שעשויה לחולל את השינוי. עוצמת השיתופיות מגלה לנו כיצד ניתן להבין, לנתח, ליצור, לשפר ולנהל סוגים שונים של שיתופי פעולה. ספר זה, המלווה בין השאר בדוגמאות מעולמות ההייטק, הקמעונות, מערכת הביטחון והממשלה, מגדיר את הארכיטקטורה השיתופית. זהו ניסיון ליצור שפה משותפת, שיטתיות ומובנוּת בסוגיה מורכבת ומשמעותית לחיינו.
גפן מהדהד אזהרה ולצדה חזון – הדרך הטובה ביותר של האנושות להתמודד עם אתגרי העידן החדש היא ביצירה ובהעצמה של שיתופיות אפקטיבית, תוך מעבר מ"אגו־סיסטם" ל"אקו־סיסטם". השינוי תלוי במנהיגים ובמנהלים. באלו השואפים ליצור רלוונטיות וערך גבוה באמצעות ניהול אפקטיבי, מובנה ומיומן של ממשקים, שותפויות ושיתופי פעולה.
אל הספר