טבלה :3.3 חום הבעירה של כמה סוגי דלק

עמוד:33

3 . 6 חום בעירה חום הבעירה של חומר הוא כמות החום המשתחררת משריפת יחידת מסה 1 ) ק"ג ) של החומר . טבלה 3 . 3 מציגה את חוס הבעירה של כמה סוגי דלק נפוצים , בקילו קלוריות לק"ג ובג'אולים לק"ג . המזון שאנו אוכלים עובר בגופנו תהליכים כימיים , שהתוצאה שלהם דומה לבעירה . הם מכונים לעתים '' בעירה איטית . '' בתהליכים הללו משתחררת מהמזון אנרגיה , שחלקה משמש לשמירה על טמפרטורה קבועה של הגוף , וחלקה משמש להנעת השרירים והמערכות השונות בגוף . את הערך התזונתי של המזונות השונים מודדים , בין השאר , על פי כמות האנרגיה שהגוף מפיק מהם בתהליך הבעירה האיטית . זהו בעצם חום הבעירה של המזון . אדם מבוגר צורך בממוצע 2 , 700 קילו קלוריות ביום , אם עבודתו אינה כרוכה במאמץ גופני , ו 3 , 000 ק"ק ביום , אס הוא עוס'ק בעבודה גופנית קלה . אם מזונו מכיל יותר קלוריות ממה שגופו צורך , העודף נאגר בגוף בצורת שומן , והאדם '' עולה במשקל . " מכאן נובעת התעניינותם הנמרצת של שומרי דיאטה בלוחות קלוריות ( יש לציין , כי בלוחות הללו מקובל משום מה לקרוא לקילו קלוריה בשם קלוריה . ( טבלה 3 . 4 מפרטת את חום הבעירה ( או את הערך הקלורי ) של שלושת אבות המזון ושל כמה מזונות נפוצים . טבלה : 3 . 4 חום בעירה ( ערך קלורי ) של מזונות אחדים חום בעירה ( ק"ק \ ק"ג ) חלבונים 4 , 000 פחמימות 3 , 800 שומנים 9 , 000 לחם 2 , 600 תפוח אדמה 700 בשר כחוש 1 , 200 בשר שמן 3 , 000 דג 700 חמאה 7 , 400 טבלה : 3 . 3 חום הבעירה של כמה סוגי דלק החומר ק"ק \ ק"ג ג'אול \ ק"ג בנזין 11 , 000 10 7 א 4 . 6 נפט . 10 , 000 10 7 א 4 . 2 פחם 7 , 000 2 . 9 x 10 7 עץ 4 , 500 l . 9 x 10 7

האוניברסיטה הפתוחה


לצפייה מיטבית ורציפה בכותר