הספר מציג את טיפוח אסטרטגיית החשיבה 'קבלת החלטות' כמרכיב חיוני לתפקוד יעיל, מיטבי וערכי בחברה בכללה. יתר על כן, יש בו כדי להאיר את היישום של אסטרטגיית חשיבה זו בתכניות הלימודים של מדע וטכנולוגיה לבית הספר היסודי (1999) ולחטיבות הביניים (1996). מטרתן המרכזית של תכניות אלו, הנשענות על תפיסת העולם של ה-STS (Science, Technology, Society,
היא פיתוח אזרחים המעורבים בתהליכים חברתיים, המסוגלים לנקוט עמדה ולקבל החלטות מושכלות.
הספר נכתב על יסוד עבודת הדוקטורט של הכותבת, אשר ביקשה לבחון את האמונות ואת העמדות של בני נוער בישראל סביב סוגיה מורכבת ושנויה במחלוקת – חלוקת המים בין מדינות האזור. בחינת מערכת הערכים אשר הובילה להכרעות בדילמות הקשורות בסוגיה העלתה כי הבניה של אסטרטגיית החשיבה קבלת החלטות תרמה לשינוי עמדות ושיפרה את יכולת הטיעון של אותם בני נוער.
ד"ר מירי דרסלר הנה מרצה במכלת סמינר הקיבוצים במסלול ביולוגיה-כימיה לחטיבת הביניים ומנהלת המרכז הארצי למדע וטכנולוגיה (מרכז למדע), שבמרכז לחינוך מדעי וטכנולוגי באוניברסיטת תל אביב. תחומי התמחותה קשורים בהיבטים קוריקולריים ופדגוגיים של החינוך המדעי והטכנולוגי. במסגרת עבודתה במרכז היא פיתחה כותרים רבים של חומרי למידה לבית הספר היסודי ולחטיבת הביניים. במסגרת עבודתה במכללת סמינר הקיבוצים ראו אור שני כותרים על יסוד עבודת הדוקטורט: ספר לתלמיד ומקראה למורים – מים בעידן של שלום.
אל הספר