גלו את ההשפעות מרחיקות הלכת של התייחסות נדיבה ומכילה לעצמכם. רבים מאיתנו כמהים להרגיש יותר שלווה פנימית, נינוחות, הנאה ותכלית בחיינו. ניסינו מדיטציה והתקשינו להתמיד. אנחנו שופטים את עצמנו לחומרה על חוסר היכולת שלנו לרוקן את תודעתנו (כאילו שמישהו הצליח בכך אי פעם) או משווים את עצמנו ליוגים שיוצרים רושם שליו ומאוזן. אנחנו חיים במצב תמידי של "לא מספיק טוב". זה לא חייב להיות ככה.
בלהתעורר בבוקר ולאהוב את עצמך, הפסיכולוגית הקלינית ד"ר שוֹנָה שפירו ממחישה בעזרת ראיות ממדעי המוח מדוע אנחנו מרגישים מה שאנחנו מרגישים – ביחס לעצמנו, לזולתנו ולעולם – ומסבירה מדוע אנחנו נתקעים בצורות חשיבה שאינן מיטיבות איתנו. מתברר שאנחנו מחוּוטים לחשיבה ביקורתית ושלילית, המערערת ללא הרף את הוויית חיינו.
"לעולם לא מאוחר מדי לחווט מחדש את מוחך לחיוביות – לרוגע, צלילות וחדווה," כותבת ד"ר שפירו. "אני יודעת שזה אפשרי כי חוויתי את זה בעצמי. החלק הכי טוב הוא שאפשר להתחיל איפה שאתם." בפרקים קצרים ושופעי חיים השוזרים יחדיו ממצאים מדעיים, פניני חוכמה וסיפורים מהחיים, מראה לנו שפירו, אחת המדעניות המובילות בעולם בחקר השפעתה של "המודעות הקשובה" (מיינדפולנס) על המוח, שהמפתח הוא להתייחס לעצמנו בחיבה ובחמלה.
בעזרת מפת הדרכים שהיא פורשת בפניכם, כולל התרגול המזוהה עמה שבמסגרתו אתם מקדישים לעצמכם בהתכוונות ברכת "בוקר טוב" אוהבת מדי בוקר, תוכלו לשנות את החיווט המוחי שלכם ולהעניק לעצמכם בסיס יציב של רוגע, צלילות וחדווה – בסיס שילווה אתכם בכל אשר תלכו.
אל הספר