בני-אדם ובני-תוכנה / טכנולוגיות וערכים / סכסוכים ובריתות / הזכות לפרטיות וחופש הביטוי / אנונימיות וחשיפה / גוגל ופייסבוק / מיקרוסופט ואמריקה אונליין / בוטים וקוקיז / קלינטון ואובמה / חקיקה וחינוך / שוטרים וגנבים / סיפורים ומחשבות על עולם טכנולוגי מאוד
לטכנולוגיה זכויות רבות על אינספור רבדים בחיינו. מוצרים טכנולוגיים הולכים וממלאים את עולמנו, נשזרים בחיי היומיום, משפיעים על מעשיו של האדם ועל זהותו. ההבחנה בין אדם לשאינו-אדם במרחב האינטרנטי, הרִשְתי, המשלב אמיתי עם וירטואלי, הולכת ומטשטשת – הטכנולוגי עוטה כסות אנושית, ובן האנוש נדרש להוכיח שהוא כזה. הטכנולוגיה המפותחת בידי האדם משרטטת סביבנו מרחב חדש ורב-גוונים בין טכנולוגי לבין אנושי – עולם טכנו.אנושי.
התקוות והציפיות הגבוהות שאנו תולים בטכנולוגיה וביכולותיה משנות את האופן שבו אנו מבקשים לתקן את הדרוש תיקון ומפנות אותנו אל הפתרונות הטכנולוגיים. הספר בוחן את הנטייה הזו שלנו לרדוקציה של בעיות העולם והאדם למופען הטכנולוגי, הצר; הוא בוחן את הכמיהה לתיקון באמצעות טכנולוגיה – הכמיהה לטיכון עולם.
לאורם של ערכי יסוד בתרבות האנושית – זהות, פרטיות, הורות, חופש הביטוי והזכות לאנונימיות – הספר מבקש לבדוק מדוע מסיר האדם אחריות מעל כתפיו ושם מבטחו בטכנולוגיה. האם החברה האנושית מודעת להשלכותיה של המגמה הזו? האם זהו תהליך הפיך?
הספר והמחקר האקדמי שהוביל אליו נולדו מתוך מסע מרתק ורב-שנים לאורך חייהן של חברות טכנולוגיה רבות – חלקן מוצלחות, חלקן מאתגרות, וכולן מיוחדות, כל אחת בדרכה.
אל הספר