ספר זה חובר למאמץ הפמיניסטי להבין ולהתחקות אחר הגורמים שיצקו את הקיפאון הנשי ויצרו לאורך ההיסטוריה "מצב נשי" מעוות ומשתק אשר רחוק מהמהות ומהחירות האונטולוגית הנשית. החשיבות הכבירה של האם בעיצוב האגו של הצאצא תרמה רבות לתיחומה של האישה באימהי ולטשטוש של הנשי באימהי.
האינטראקציה בין המינים – כפי שהיא מתוארת בפואטיקה ובתמטיקה של ז'אן צ'מפיון, קתרין ריאואה ומארי קרדינל – חושפת את השכבות הארכיאולוגיות המאפילות על דמות האישה. מתוך חקר השיח הנשי מסתמן שיח שהוא מבע ספרותי-נשי, לעיתים אישי, מעוות ועקיף אשר מבקש מתוך שביו להשתחרר מהאימפקט האימהי. שלוש היוצרות טוות בפואטיקה ובתמטיקה שלהן היבט אחד של הקיפאון הנשי – נזקי האימפקט האימהי השלילי על הצאצא והשלכותיהם ההרסניות על ה"אני" הנשי על רקע האינטראקציה בין המינים.
מְחקר האינטראקציה בין המינים עולה שקיים קשר קורלטיבי בין מהות יחסי האובייקט של הנפשות הפועלות לבין טיב יחסיהן עם בני הזוג מהמין הנגדי. יתרה מזאת, מסתמנת מגמה של חיסול חשבונות עם מערכת ארכאית דרך מערכת יחסים בין-מינית עכשווית אשר באה לידי ביטוי פואטי ותמטי כאחד, והיא בעוכריה של הדמות הנשית – זו הופכת להיות קורבן בפעם השנייה של האם הארכאית. הפואטיקה של היצירות מהדהדת את הפואטיקה של הנפש. החיבור המיוחד בין פסיכואנליזה, מגדר וספרות חושף תופעות תפיסתיות והתנהגותיות אשר משליכות על המציאות הנשית הכללית ומבאר חריגות קונצפטואליות ביחס להגדרת האישה ומהותה הנשית.
אל הספר