כיצד הצליחו ח כמי המשנה והתלמוד להנהיג את עמם ביד רמה, ועם זאת בגובה העיניים? האם עשו הם שימוש ברשתות חברתיות תקפות לזמנם? באיזה אופן התמודדו עם התנגדויות? ואילו מודלים ניהוליים עכשווייםמאירים את הנהגת החכמים דאז?
הספר רועה עדרו בוחן את נושא המנהיגות והניהול של חכמי המשנה והנשיאים, תוך שהוא עוסק בחקר תולדות החברה היהודית בארץ ישראל בימי המשנה ובראשית ימי התלמוד. הספר, המבוסס על מחקר מעמיק, משלב היבטים היסטוריים, ארכיאולוגיים וסוציולוגיים עם כלי מחקר חדשניים מתחומי מדעי הניהול.
עיקר המקורות ששימשו למחקר הנם פרקים מספרות חז”ל, שאינם היסטוריים ושאינם מספקים תשובות הולמות לשאלות על המנהיגות ועל הניהול שאפיינו את פעילותם של הנשיאים ושל החכמים. על כן נבחנו המקורות באמצעות כלים מדעיים שאפשרו את זיהוי האישים אשר שימשו כמנהיגים וכמנהלים, כמו גם את התפקידים הציבוריים שסייעו בידיהם לממש את חזונם ואת פועלם בחברה ובקשריה החיצוניים.
לראשונה נפרסת לעיני הקורא תמונה רחבה של היבטי המנהיגות, הניהול והמנהל בעידן הנחקר, המבוססת על תובנות היסטוריות חדשות. תובנות אלה מאפשרות להסביר מרכיבים במאורעות התקופה, שעד כה קשה היה לפרש אותם, את מניעיהם ואת התוצאות שאליהן הובילו, ולהבינם. כן ניתן לתפוס באופן מעמיק יותר את הפעילויות האנושיות, בעיקר את אלה של מנהיגות החברה היהודית בארץ ישראל. בכך מועשר המחקר ההיסטורי בכיוונים חדשים שטרם נדונו כראוי. דומה כי הספר עשוי לתרום להבנת אותם היבטים בקרב חברות נוספות באגן הים התיכון.
אל הספר