קובץ מאמרים זה, נכתב על ידי חוקרי המכון למחקרי ביטחון לאומי וכותבים אורחים במטרה לבחון דרכי התמודדות אפשריות עם האתגר שמציבה 'המדינה האסלאמית', שהוא בין האתגרים המחשבתיים, הפוליטיים-חברתיים והצבאיים, המרתקים ביותר שנמצאים על סדר היום של המערכת הבינלאומית ב-2016.
'המדינה האסלאמית' פרצה בסערה לזירת המזרח התיכון, כישות שעצם מהותה והתנהלותה קוראות תיגר על הסדר המדיני והפוליטי, הקיים באזור. כיבושיה של 'המדינה האסלאמית' בתחומי עיראק וסוריה, הזרועות ששלחה למדינות נוספות באזור והאכזריות המאפיינת את התנהלותה, מהווים מוקד חשש ועניין אזורי ובינלאומי כאחד ומייצרים דילמות מחקריות ואסטרטגיות רבות.
שלושים ושניים המאמרים, המאוגדים בקובץ זה, מציגים מענה לשאלות רבות שמעוררת התופעה וסוגיית ההתמודדות עמה. המאמרים, שנכתבו על ידי טובי המומחים בתחומם, עוסקים בהיבטים היסטוריים, דתיים, צבאיים, כלכליים, חברתיים, תרבותיים וגיאו־פוליטיים של 'המדינה האסלאמית'. אלה מציירים יחדיו תמונה מורכבת של המציאות המורכבת, המתעצבת במזרח התיכון ומנסים להתבונן אל הבאות.
נוסף לפרשנות הרב-תחומית של התופעה עצמה ושל האתגרים הגלומים בה, מוצגות בקובץ זה תובנות, שבכוחן לתרום הן לשיח הבינלאומי בנושא והן לגיבוש מדיניות רלוונטית להתמודדות עמה.
אל הספר