|
עמוד:60
מזון ושירותים לשנות ה 40 מוסר טובלר את המידע דלקמן בקשר למצרכי המזון העיקריים הנצרכים בירושלים : בחלב יש מחסור רוב ימות השנה . החלב הנפוץ הוא חלב עזים , והוא נמכר בבדים . חלב פרות אין , ובחלב גמלים משתמשים רק המוסלמים , להכנת גבינה , חלב חמוץ וכדומה . חמאה אפשר להשיג רק בחורף . בדרך כלל יש בעיר שמן טוב , יש שמן שומשום ושמן זית,- חמאת שומשום וכן טחינה — מאכל נפוץ ביותר . הלחם טוב למדי הן הלחם של הערבים והן זה של האירופים . את הלחם הלבן אופים בדרך כלל יהודים , כנראה לפי מתכון של מיסיונרים אנגלים - , צריכת הבשר גדולה ביותר , ומספר עצום של עזים וכבשים נשחטים כל בוקר בבית המטבחיים , מלבד אלה יש מאכלים רבים המיוחדים למזרח והעשויים מצמחים שונים או מתבואות . ספר תורכי ( סוסי , ירושלים , עמי ו ( 4
|

|