אבטיח הפקועה Citmllus colocynthis

עמוד:11

אבטיח Citrullus vulgaris דלועיים Cucurbitaceae יךק מקשה משתרע שפריו ענק וטעמו מתוק , צבעו אדום וקליפתו ירוקה . ערכו המזוני נמוך 90 % - מים am סוכר . הזרעים משמשים לפיצוח ולהפקת שמן . מוצאו מאזורי סוואנה יבשים באפריקה . היה סחורת יצוא ראשונה במעלה של הארץ במאה אבולןדו Persca americana עריים Lauraceae עץ ירוק עד גבוה , מוצאו ממרכז אמריקה . הפרי נאכל בעיקר טרי , אינו מתוק , הציפה מכילה שמן רב . הגרעין גדול . בארץ מגדלים בעיקר את הזנים פואךטה , אטינגר , האס , נאבל . זהו פרי היצוא השני בחשיבותו בארץ אחרי הדרים . היבול העולמי מגיע ל 1 . 6 מיליון טון לשנה , למעלה _מי 6 % ממנו בישראל . עם קום המדינה גידלו בארץ אבוקדו על 300 דונם , ב 100 , 000 - 1987 דונם עם יבול של 100 , 000 טון , 85 % מהם לייצוא . הצריכה בישראל עלתה מ 0 . 3 ק"ג לנפש ב 1960 ל 4 ק"ג לנפש ב . 1980 א דלועיים Cucurbitaceae עשבוני משתרע הגדל בחולות ובערוצים במדבר . הפרי רעיל , כדורי , גודלו כתפוז , טעמו מר מאוד . בהתייבשו מתקשה קליפתו והוא נעשה חלול עם זרעים מרשרשים בו . מקובל ברפואה עממית כמשלשל חזק . רענן בקיץ במדבר בזכות שורשיו המעמיקים . העלה גזור ל 7 אונות מעוגלות מחוספס כנייר זכוכית 3 . מינים , , 1 בארץ . ממין אחר פותח האבטיח התרבותי . אבטיח הפקועה Citmllus colocynthis _אבסיח הפקועה אבוקדו , פרי • ' r ~ ' _^^ - _אנסיה

ישראל. משרד הבטחון. ההוצאה לאור


לצפייה מיטבית ורציפה בכותר