הקדמה

עמוד:13

בתרווד כשפיה  13  מהרגלי הבישול והאכילה שהביאו מארצות הגולה . בספר הבישול "איך נבשל בארץ ישראל ? " מאת ארנה מאייר, שברחה לארץ ישראל עקב עליית היטלר לשלטון, כתבה מאייר בגרמנית, בעברית ובאנגלית לייקיות כמותה שנמלטו מהנאציזם : "הגיע סוף סוף הזמן שאנו הנשים, ננסה ביתר מרץ, מאשר עד כה, לשחרר את מטבחנו מאותה מסורת הגלות שדבקה בו במדה שאינה מתאימה לתנאי ארצנו ושנחליף מתוך הכרה את המטבח האירופי במטבח ארצישראלי בריא . ואל נא נגשים את השנוי הזה בפנים זועפים וכמו מתוך כפיה, כי דבר זה הוא אחד האמצעים החשובים ביותר להשתרשותנו במולדתנו הישנה החדשה" . 9 המומחית הגדולה ביותר לתזונה בארץ, ד"ר שרה בבלי ברומברג, שהקדישה את חייה למחקר איסוף נתונים על הרגלי צריכת המזון של אנשי היישוב והפצת הידע על חלבונים, פחמימות, שומנים וויטמינים לעקרות הבית, הסכימה אף היא שאין די בהוראה ובלמידה . "העולה החדש צריך לא רק ללמוד", כתבה, "הוא צריך 10 גם לשכוח" . ה"שממה הקולינרית" שהמומחיות לתזונה תיארו ויצרו הזכירה סוגים אחרים של "שממות", שמשרטטי החזון הציוני ראו בהן הזדמנות פז לבניית מדינה מתוקנת ומתקדמת . הארץ נתפסה כשממה חקלאית, כשממה תרבותית וכשממה מדעית . "אלטנוילנד", ספר המדע הבדיוני שבו פרש הרצל את החזון הציוני, הציג את פלשתינה כ"ריק" המספק אפשרות חסרת תקדים לבנות ארץ

אפיק


לצפייה מיטבית ורציפה בכותר