|
|
עמוד:12
אראלה טהרלב בן-שחר 12 7 כחלק מן ההסתגלות למקום ולחיים החדשים ופוליטיים אחרים . המהגרים נדרשו גם לשנות באחת את התפריט וללמוד מחדש לבשל ולאכול . בהקדמה ל"עיקרי התזונה", ספר המתכונים הראשון שהתפרסם בעברית, הציגה ד"ר מילכה ספיר את צירוף הנסיבות שחייב את המהגרים ללמוד את יסודות מדע התזונה : "בארץ ישראל גדול הצורך בחיבור פופולרי בשאלות ההזנה בזמננו . מן ההכרח הוא שכל העולים לארץ יבדקו שוב את 'מסורת' המאכלים שלהם בשים אל לב כי תנאי האקלים כאן שונים מתנאי האקלים בארצות שמהן באו . על אחת כמה וכמה עליהם לעשות זאת, אחרי שההרגלים המקובלים בעניני מזונות אינם עומדים על פי רוב בפני המדע המודרני של ההזנה . בעשרות השנים האחרונות נעשו בתורת ההזנה חקירות, שהביאו בארצות המתקדמות באמריקה ובאירופה לידי שינויים גמורים בבחינת המזונות, כמותם ואופן הכנתם" . 8 הצורך לנקות את השולחן מן המזונות של הגלות ולפנות אותו לתפריט ציוני חדש מבוסס מדע היה הנחת היסוד של מי שהופקדו על הדרכת תזונה . מיותר לציין שמי שנרתמו למשימה של בריאת התפריט הציוני היו תמיד נשים . הנשים האלו, שהיו ברובן בעצמן מהגרות שעזבו מאחור חיים, קריירות מזהירות, תחומי מחקר, משפחות וקרובים, הכירו מקרוב את הצורך לשנות את כל הרגלי החיים בעקבות הגירה . הן הפצירו בקוראות וגם בעצמן להיפרד
|
אפיק
|