|
|
עמוד:475
והלאה 70 - שנות השביעי : שער 475 עמדו, ועומדים לנגד עיניי, המשתמשים המבשלים מהספרים שלי במטבח הביתי שלהם . אני משתדלת לעמוד לידם ולהסביר להם מה לעשות כדי שהאוכל יצליח ואיך להימנע או להיחלץ מהמהמורות שבדרך . במקרה שלי, ה"מטבח" הוא עיסוק טוטאלי המשלב מחקר, בישול וכתיבה . מאז 1967 וכל . התחלתי לפרסם מאמרים בנושאי אוכל כבר בשנתעל א פרסמתי אלפי מאמרים במגזינים, בעיתונות יומית, ברדיו, באתר פעיל באינטרנט וגם לאחרונה עשיתי כמה תוכניות טלוויזיה . במשך השנים כתבתי ספרי בישול, מהם שניים באנגלית, וכולם רבי מכר . כך שאם קיבלתי 13 רבון, זה היה דווקא בנושא הכתיבה . ואני רוצה להזכיר את טומיעצה, או ד ולאחר זמן קצר הפקיד בידיי 1967 לפיד ז"ל, שהקים את מגזין "את" בשנת מלווה את רפי בעלי בתפקיד – את כל מדור האוכל . גם כשנסעתי לחו"ל טומי לפיד ביקש שאמשיך לכתוב מחו"ל ועודד – אנג'לס - דיפלומטי בלוס ווח על האוכל הבינלאומי . ולכן, עוד בתחילת שנות השבעיםאותי לד פרסמתי בארץ כתבות גדולות וצבעוניות על אוכל מקסיקני, ותאילנדי, הודי וסיני, איטלקי וצרפתי . אגב, האוכל הבינלאומי הוא התשתית לספר שלי "מהמטבח באהבה", הספר שנחשב לרב המכר האולטימטיבי בישראל, מכר מהדורות, והוא עדיין מודפס ונמכר . "מהמטבח 70 קים,מאות אלפי עות באהבה" גם הוגדר כספר שעשה מהפך בתרבות הקולינרית בארץ . כך שילוח לקריירה רבת שנים, שכללה גם הקמת - שמבחינתי, המטבח היה כן . 1983 הוצאה לאור, יחד עם רפי סירקיס, בשנת ילדים למטבח ומתןשהובילה רות סירקיס, היא הכנסת החידוש חשוב נוסף הוראות בישול בנוסח שמיועד להם . הספר "ילדים מבשלים" הוא אחד המצליחים ביותר בתולדות ההוצאה . שלושת הילדים המצולמים על השער הם ילדיהם של רות סירקיס ושל בעלה רפאל ( רפי ) , שבצד היותו מנהל ההוצאה הוא אחראי על לו הם עתה בעשור החמישי לחייהם,הצילום גם בשאר ספרי ההוצאה . הילדים הל מכר . - אך הספר ממשיך להיות רב
|
נייגר, מוטי
|