שער שביעי: משנות השביעים והלאה: מו"לות מסחרית הצומחת מתוך המו"לות המצנטית – הדורות הבאים בשושלות המו"לים של משפחות שוקן וזמורה

עמוד:474

מו"לים כמתווכי תרבותמוטי נייגר, 474 חסכוניים, – פי ההקצבה, שהייתה נהוגה אז, והמתכונים היו בהתאם - המוצרים על סגפניים, כיאה למטבח שאין בו חומץ בלסמי ואפילו לא ביצים ( אלא אבקת החל שינוי הדרגתי אך ברור בעיצוב ספרי הבישול 70 - ביצים ) . באמצע שנות ה מזור : - מן ובתוכנם . כך כותבת מאיה טרגר 1927 מאז הוצאת ספר הבישול הישראלי הראשון בלשון העברית בשנת ועד לשנות השישים, שימשו ספרי הבישול להצבת סדר יום תרבותי "ראוי" ואחיד לכינונו של בית ישראלי ראוי ברוח האידיאולוגיה ) בשנת 1975 ציונית . הוצאת "מהמטבח באהבה" ( סירקיס, - הלאומית , ( 1998 ספר הבישול הנמכר ביותר בישראל ( אלמוג,, שהיה ונותר 1975 מסמנת את תחילתה של התקופה השנייה, במהלכה מוחלפת הרטוריקה מודרנית, - המודרניסטית של "כור ההיתוך" ברטוריקה גלובלית פוסט תרבותיות, וזאת על רקע התבססותו של מעמד צרכני בחברה - הקוראת לרב 22 הישראלית" . : 23 ) אמרה סירקיס 2010 ר ויץ ( דצמברבראיון עם כרמית ספי אנג'לס . הוא נקרא - את הספר הראשון שלי כתבתי בשפה האנגלית, בלוס דהיינו "טעמה של מסורת", והוא עוסק A Taste of Traditionילכאמב הקדשתי את הספר לאמי, אשר למדה אותי "איך", ולאביהחגים היהודיים . כעין מחווה לשניהם, אשר כל אחדאשר לימד אותי "למה" . הספר היה מהם, בדרכו, קירב אותי לנושאים שכתבתי עליהם בספר . מאמי למדתי את עצם ההכנה של מאכלים טובים וטעימים אשר הכינה במטבח הבית שלנו אביב . אבי, שהיה איש ספר, קירב אותי לשפה העברית - שהיה במרכז תל ושאני כותבת עכשיו,ולתרבות היהודית . בכל אחד מהספרים שכתבתי, גבולות הטעם הטוב : ספרות בישול, תרבות פופולארית ) . 2008 מזור, מ . ( - טרגרמן 22 ודה לשם קבלת תואר מוסמך, החוג לתקשורת, עב ומו"לות בישראל הגלובלית . . VI אוניברסיטת חיפה . עמ' . OnLife ) . קפה עם רות סירקיס . אתר 10 / 12 / 22ויץ, כ . ( - ראו בהרחבה : ספיר 23 ) 2016 נדלה לאחרונה בספטמבר ( http : / / tinyurl . com / grsb5 tn

נייגר, מוטי


לצפייה מיטבית ורציפה בכותר