|
|
עמוד:473
והלאה 70 - שנות השביעי : שער 473 מוציאים לאור" – "ר . סירקיס ) , 1982 זמן לא רב לאחר שיצא מודן מן השותפות בזב"מ וספרי רות סירקיס בידיו ( נפרדה רות סירקיס ממודן בעקבות סכסוכים כספיים והמשיכה בדרך עצמאית, 21 מוציאים לאור בע"מ" . – , את "ר . סירקיסכשהקימה בצוותא עם בעלה, רפאל במובנים רבים מזוהה שמה של רות סירקיס עם מדף ספרי הבישול בישראל, ספרי בישול, ערכה 13 - ובוודאי עם ראשיתו בצורתו המודרנית . היא כתבה כ והוציאה לאור כמאה ספרים ופרסמה אלפי מתכונים בעיתונות בישראל . הספרים מהמטבח באהבה", "מהמטבח בהנאה" ו"ילדים" – הראשונים שפרסמה נחלו הצלחה אדירה והכניסו למו"ל סכומי כסף נכבדים . – מבשלים" מיליון 100 - שירי לב ארי העריכה את מחזור המכירות של ספרי הבישול ב ספרי בישול חדשים בפורמט גדול, ומספר 20 – 15 שקלים : "מדי שנה יוצאים לאור פקתם של האלבומים יקרה : הפקת אלבום בישולדומה של ספרוני בישול . ה אלף דולר . 20 אלף דולר, וספר בישול חסכוני יותר יעלה 40 צבעוני עולה ההוצאות על ספר כזה הן בעיקר על הפקה, עיצוב והדפסה בצבע . ההשקעה תלוי בסוג הספר ובמידת – עותקים 8,000 – 000,5מתאזנת עם מכירה של ) . 02 / 6 / 5ארי, - ( לבההשקעה בו" גם בפורמט המהודר פחות אפשר לראות כמה התרחקו ספרי הבישול של סוף המאה העשרים וראשית המאה העשרים ואחת מהספר "איך נבשל בארץ ישראל", ידי מה עלי - : "על 1937 שנכתב בידי ד"ר ארנה מאיר והודפס לראשונה בשנת לו . ובייחודלבשל ? שאלה זו יש שואלות את עצמן בעלות הבית בכל העולם כו מטרידה היא את עקרת הבית בארץ ישראל . כי ההבדלים שבאקלים ויתר התנאים הנובעים ממנו מכריחים את האישה הבאה מאירופה לשנות אורח החיים שהיא רגילה בו ובכלל זה גם את אופן הבישול" . דוגמא נוספת הוא הספר "כך נבשל", , בתקופת הצנע, ובו נרשמושנכתב בידי נשות ויצ"ו בראשית שנות החמישים . הארץמוסף, ) . שנים שלושה דברים שלא ידעתם על רות סירקיס . 97 / 6 / 31שוחט, צ . ( 21
|
נייגר, מוטי
|