|
|
עמוד:11
לאכול, לגדול, לאהוב 11 המולדים להתמודד עמם . למשל, היום אנשים אוכלים לא כדי לא לגווע ברעב אלא כדי לא להשמין ; אוכל עתיר סוכר ושומן, שנחשב פעם למעדן נדיר ואיכותי, נחשב היום למזון לא בריא שכדאי להימנע מלאכול אותו ; מאכלים שהיו נאכלים לעתים רחוקות, כמו למשל בשר, עולים פעמיים ביום על השולחן . הבעיה הגדולה היא שלשאלה הפשוטה מה לתת לילדים לאכול, כבר אין תשובה אחת, אלא עשרות תשובות . הוסיפו על כך את כמות המידע העצומה שבה ההורים מופגזים מדי יום בעיתונים ובאינטרנט, שכוללת אזהרות מסע מבהילות — משמין, לא בריא, אסור, מסרטן — שמגיעות עם המלצות שונות ומשונות על מזונות שעוזרים לריכוז לפני בחינה, מזונות שמעניקים אנרגיה לספורט, מזונות שבונים עצמות, ואין-ספור עצות אחרות מלאות ויטמינים . הוסיפו לכך גם את שפעת המזונות שנפרשת על מדפי הסופרמרקט, שבהם אפשר למצוא שניצל מחומרים טבעיים בצורת מכונית, וקורנפלקס מלא מינרלים חשובים וסוכר . הוסיפו לכך תבשילים מכל רחבי תבל שמציעים לנו מסעדות ודוכני מזון : אגרול סיני, פסטה איטלקית, קוסקוס טוניסאי ונקניקייה אמריקאית, וכמובן אי-אפשר לשכוח את חברות המזון הגדולות, שדואגות לגרות אותנו בפרסומות מפתות . אלה מופיעות בתוכניות בישול מרתקות, שבהן מתחרים על אוכל ומדברים על אוכל ללא הפסקה . מה הפלא שבסופו של דבר במקום ארוחה פשוטה ומזינה אנחנו מקבלים תסבוכת מטורפת ; פיתה שמרוב שדחסנו לתוכה עצות ומאכלים מתפרקת לנו בין הידיים . עודף המידע הזה הוא הרסני . הוא גורם לנו להתמקד בצד הלא
|
אפיק
|