תוכן

עמוד:8

תזונה וסביבה ( הוצאות והשקעות ) 415 תוצרת הצאן לפני השחיטה 426 תוצרת הצאן לאחר השחיטה 438 אחרית דבר 443 משאבי הטבע כגורמים שהגבילו את פיתוח התיישבות הקבע והחקלאות הקדומה 443 כלי קרמיקה נוודית 444 התרבות החומרית הפסטורלית הנוודית 444 מתקנים פולחניים נוודיים 445 הגישה הנוודית למציאות החיים ולאמונה 446 שינויים בטיפוסי המרעה ובדגם המבנה הארגוני-חברתי באתרי ההתיישבות הנוודיים 446 היחסים בין האוכלוסיות השונות בשולי ההתיישבות הביזנטית : מאבקים או השתלבות ? 448 היחסים בין הנוודים לשלטון המרכזי והשפעתם על אופי ההתיישבות 452 הסרקינים, תום התקופה הביזנטית וראשית התקופה הערבית הקדומה ( תקופת בית אומיה ) 452 שינויים בכלכלת המרעה לאורך זמן : צמר ובשר 454 קווים להמשך המחקר 456 סיכום 457 נספחים 461 נספח א : האם ה"מדברות שביהודה" סיפקו את כמות הצאן שנדרשה למקדש בימי הבית השני ? 461 נספח ב : מעמדו המוסרי-הלכתי של רועה הצאן בספרות חכמי ארץ ישראל בתקופת המשנה והתלמוד 463 נספח ג : השפעת המציאות הקיומית של הנווד רועה הצאן וקרבתו לאוכלוסייה היהודית על פולחנו ואמונתו 472 רשימות הטבלאות, התרשימים, המפות והאיורים 475 רשימת טבלאות 475 רשימת תרשימים 476 רשימת מפות 477 רשימת איורים 479

הוצאת אוניברסיטת בר אילן


לצפייה מיטבית ורציפה בכותר