ספר זה עוסק במושגים, ברעיונות בשיטות ובתוצאות שהם בבסיסו של מדע המחשב, אין הוא עוסק דווקא בטכנולוגיית מחשבים או בתכנות, אף על פי שהוא מושפע כמובן מנושאים אלה השפעה רבה.
מטרתו של ספר זה היא להציג באופן קריא וברור את הנושאים החשובים והיסודיים ביותר במדעי המחשב , תון כדי הדגשת האופי הבסיסי והחסין של המדע באופן שאינו תלוי למעשה בפרטיהם של מחשבים , שפות ופורמליזמים מסוימים .
החלק הראשון של הספר פותח בדיון על המושגים בעיה אלגוריתמית הואלגוריתם הפותר אותה ; אחר כך נדונים בקצרה מבני האלגוריתמים ומבני הנתונים שבהם הם מטפלים , והשפות שבהן הם מתוכנתים . לאחר שהוכן הרקע באופן זה, פונה החלק השני של הספר לכמה שיטות ופרדיגמות כלליות של תכנון אלגוריתמי . בחלק זה ישנם גם שני פרקים על (e fficiency ) וביעילות ( correctness ) ניתוח אלגוריתמים , העוסקים , בהתאמה , בנכונות (בעיקר, יעילות בזמן) , כולל שיטות להוכחת הראשונה ולהערכת השנייה . החלק השלישי של הספר מוקדש למגבלות אינהרנטיות של אלגוריתמים בני הרצה , ואי לכך גם של המחשבים המיישמים אותם . בחלק הרביעי של הספר הדרישות מוגמשות כדי לעזור להתגבר על חלק מן הקשיים האלה . נרשה , למשל , פעילויות בו-זמניות, מקבילות, או הטלות מטבע. לבסוף , הקשר של מחשבים לאינטליגנציה אנושית נדון תוך כדי הדגשת האופי ההיוריסטי , או האינטואיטיבי ה"רך " של האחרונה , והבעיות הכרוכות בקישורה לאלגוריתמיקה, שהיא תחום מדעי ייקשיח " יותר. (מתוך פתח דבר).
אל הספר