|
עמוד:53
" כושר בריאות" ואחרים כטעים וערב ( ייצור מיצי הטעם בעלי ערך סובייקטיבי . ( גווני החושים הם רבים , מגווני המגע והמישוש , כמו לחות , טמפרטורה ( צורב-דום-קח , סוגי משטח כמו עור או מתכת , גווני ראייה של אור לסוגיו השונים , גווני הקול השונים , טונים עוצמה ושילובם וכוי . לאורך כל חיותנו פועלים החושים בחלקי ואברי גופנו , כמו במקרה שבו אנו חשים פעילות חריגה בקיבה או במערכת כלי הדם כתוצאה של הפעלת חושי המגע ו / או הטעם ואחרים הקיימים ופועלים בתוך פרטי , חלקי ואברי היחיד והחי . מההטבעה הראשיתית החושים הם בעלי איכות ראשיתית מינימלית , המאפשרת להם זיהוי ואפיון משמעות פועלת כ"טובה" או "רעה , " על כל יחסיה , הקשריה ונגזרותיה , בסינכרון עם מחולל "הנאה-כאב , " לחיותו ההולמת של גוף-נפש היחיד . כך , למשל , אנו רואים כיצד תינוקות פולטים מזון מקולקל , או מסרבים לשתות משקה זה או אחר . כאשר היחיד והחי ישנים או מוגבלים , מחולל "חושניות" יפעל באופן מוגבל עם החושים המוגבלים כמו ראייה ושמיעה , אך יפעל באופן איכותי יותר עם שאר חושיו הפועלים , בשילוב עם מחולל "יכולות" ואחרים ליצירת אופטימיזציה של אנרגיית חיותו ההולמת . ( כמו במקרים רבים של עיוורים , חרשים , או שילוב נכויות חושיות כמו טעם וריח במקרי מחלה שונים או בשילוב איכויות החושים השונים הקיימים . ( לכל חוש במין חי מסוים קיים מושג החוש הכללי במרחב האימננטי של משמעויות פועלות , אך הוא אותו מושג לאותו סוג מין . בנוסף לכך קיימות וריאציות של מושג החוש במרחב האימננטי של משמעויות פועלות בהתאם לסוגי ומיני החי . בפועל , יש לכל יחיד חי איכות ייחודית ( mini-max ) של תפיסת חושים הולמת המשתנה עם חייו , ומהכרח טבעה הינה סובייקטיבית והולמת את מצבו במרחב ובזמן .
|
|