|
עמוד:12
מזיקות – עומד בבסיסן של רבות מן הפורענויות המודרניות הקשורות למוח , כולל כאבי ראש כרוניים , נדודי שינה , חרדה , דיכאון , מחלת הנפילה , הפרעות תנועה , סכיזופרניה , הפרעת קשב וריכוז , ובעיות זיכרון שבהחלט עלולות לבשר על הידרדרות קוגניטיבית חמורה ועל מחלת מוח מלאה , בלתי הפיכה , בלתי ניתנת לטיפול וחשוכת מרפא . אחשוף בפניכם את השפעתם הישירה והעמוקה של הדגנים על המוח ברגע זה , מבלי שאתם חשים בה אפילו . הרעיון שמוחנו רגיש למה שאנו אוכלים רווחת בחשאי בספרות הרפואית המכובדת ביותר לאחרונה . המידע הזה מתחנן לבוא לידיעת הציבור , שהולך שולל יותר ויותר אחר תעשיית המזון הנחשב בדרך כלל ל " מזין " . הוא גם הוביל רופאים ומדענים כמוני לפקפק במה שנחשב בעינינו ל " בריא " . האם פחמימות ושמנים צמחיים מעובדים ורב בלתי - רוויים כגון קנולה , תירס , זרעי כותנה , בוטנים , חריע , סויה וחמניות הם האשמים בשיעורים המחרידים של מחלות לב וכלי דם , השמנת יתר ושיטיון ? אולי תזונה שמבוססת על שומנים רוויים וכולסטרול דווקא מועילה ללב ולמוח ? האם אפשר באמת לשנות את הדנ " א באמצעות מזון , למרות הגנים שירשנו ? כיום ידוע היטב שאחוז קטן ממערכות העיכול באוכלוסיה רגיש לגלוטן , החלבון המצוי בחיטה , שעורה ושיפון ; אבל , הייתכן שהמוח של כולנו מגיב לא טוב לחומר הזה ? שאלות כגון אלה החלו להטריד אותי באמת לפני כמה שנים , כשמטופלי הלכו ונעשו חולים יותר , ובה בעת החלו לצוץ מחקרים שמצביעים על הכיוון הזה . כנוירולוג שמטפל מדי יום באנשים שמחפשים מרפא למחלות מוח קשות , וכן במשפחות שנאבקות להתמודד עם אובדן הכישורים המנטליים של יקיריהן , אני נדרש לרדת לעובי הקורה . אולי מפני שאני לא רק נוירולוג מוסמך , אלא גם חבר בקולג ' האמריקני לתזונה – הרופא היחיד במדינה שאוחז בשני התארים הללו . אני גם נמנה עם המייסדים והחברים בוועדה האמריקנית לרפואה אינטגרטיבית והוליסטית . עובדה זו מעניקה לי זווית ראייה ייחודית על היחסים בין האוכל שלנו לבין תפקודי המוח שלנו . רוב האנשים אינם מבינים זאת , כולל רופאים שלמדו שנים לפני הופעתם של הממצאים המדעיים החדשים . הגיע הזמן שנשים לב . הגיע הזמן שמישהו כמוני ינטוש את המיקרוסקופ ואת חדר הבדיקות , ופשוט יחשוף את האמת . אחרי הכול , הנתונים הסטטיסטיים פשוט מדהימים .
|
|