דרמות טלוויזיוניות תופסות מקום מרכזי בתרבות העשורים האחרונים. הן מתעדות תהליכים חברתיים ומספרות את סיפורם בדרכים מרתקות, מבדרות ומרגשות, ובתוך כך מעלות בעיות ומביאות אותן לדיון ולחשיבה משותפת בקרב קהלים גדולים ומגוונים.
הספר דרמה טלוויזיונית מציע התנסות ב "קריאה" של טקסטים דרמטיים טלוויזיוניים, רובם מתוך רפרטואר הדרמה הטלוויזיונית הישראלית. בחלקו הראשון של הספר מוצעים הסברים למושגים משדה המחקר של הדרמה הטלוויזיונית, ובהם: גישות שונות לחקר הדרמה הטלוויזיונית, מרכיבי הדרמה, מערכות סימנים, ז'אנרים, התקבלות והערכה.
בחלקו השני של הספר ארבעה פרקי מחקר הנוגעים להיבטים שונים של דרמה הטלוויזיונית בישראל:
הפרק הראשון עוסק בהיבט התמטי של סדרת הדרמה לתפוס את שמיים בהקשר של השינויים החלים בזהותם היהודית של צופי הטלוויזיה הישראלים; הפרקים השני והשלישי עוסקים בגילומן של דמויות בדרמה הטלוויזיונית - הערבי בסדרה הבורגנים, והיהודי המזרחי בסדרה בנות בראון; הפרק הרביעי דן בהשפעותיה של הדרמה הטלוויזיונית על בת משפחתה התיאטרונית - השפעות שיצרו ז'אנר חדש: תיאטרון - טלוויזיוני.
דן אוריין הוא פרופסור - חבר בחוג לאמנות התיאטרון בפקולטה לאמנויות, אוניברסיטת תל - אביב. הנושאים שאותם הוא חוקר ומפרסם בספרים ובמאמרים הם:
היבטיו החברתיים של התיאטרון הישראלי, הסוציולוגיה של התיאטרון, דרמה טלוויזיונית ודרמה חינוכית .
אל הספר