תוכן

עמוד:6

סימן ז 32 שאלה : באיזה גודל צריכים להיות גבישי מלח המיועדים להמלחת בשר , " ע מ שיהיו כשרים להמלחה ? סימן ח 33 שאלה : האם מותר להשתמש במלח " סלית " להמלחת בשר , היות ויש טענה שהמלח נושר מהבשר בגלל עגלגלותו ? סימן ט 35 בדין ג ' ל טין הנעשה מעורות נבילות וטריפות סימן י 41 בענין כשרות השלו סימן יא 43 שאלה : מדוע בתחליפי חלב המיועדים לפטום עגלים , עדיף להשתמש בשומן מן החי מבהמה טמאה ולא בשומן מבהמה טהורה ? סימן יב 44 שאלה : אדם שרוצה להשתיל שיניים מלאכותיות בפיו , האם צריך לחשוש לבעיות כשרות כגון בשר וחלב וחמץ בפסח ? סימן יג 45 שאלה : האם ניתן להדיח במדיח כלים גם כלים בשריים וגם כלים חלבי ים בזה אחר זה , והאם ניתן להכשיר את מדיח הכלים לפסח וכיצד ? סימן יד 51 שאלה : כיצד יש לנהוג בהכשרת מטבחים בקיבוצים לא דתיים : א כיצד להכשיר את התבניות בתנורים , בפרט בזמן שאין היד משגת לקנות תבניות חדשות ? ב כיצד אפשר להשתמש במכונת שטיפת כלים גם לכלים חלביים וגם לכלים בשריים ? ג האם אפשר להשתמש בכלי זכוכית ודורלקס לאכילה גם לחלב וגם לבשר , לאחר שטיפת הכלים במכונה ? סימן טו 52 שאלה : האם רבנות מקומית יכולה לתת הכשר לחברה המייצרת מזון כשר בלבד , במקרה ובעל החברה הוא גם בעליה של חברה אח רת המייבאת מזון שאין עליו הכשר ?

משכל (ידעות  ספרים)


לצפייה מיטבית ורציפה בכותר